Költs még 0 Ft -ot az ingyenes kiszállításhoz!
BioTechUSA Tortilla Baking Mix lisztkeverék 600 g
Élelmi rostban gazdag ízesített lisztkeverék tortillához és pitához.
Címzett :
* Szükséges mezők
vagy Mégsem
Elérhetőség: Ez a termék már nincs készleten
Figyelmeztetés: Utolsó darobok!
Elérhetőség napja
Élelmi rostban gazdag ízesített lisztkeverék tortillához és pitához.
2 190 Ft
Gluténmentes tortilla lisztkeverék, nem csak tortillához!
A BioTechUSA Tortilla Baking Mix lisztkeverék egy gluténmentes, vegán lisztkeverék, amelyből készíthetsz tortillát, de ha inkább a görög konyha áll hozzád közelebb, akkor a gyros alapját, a pitát is elkészítheted belőle.
A lisztkeverék alapja a rizsliszt, a napraforgómagliszt és a kukoricakeményítő, azonban, az élelmirost-tartalom növelése érdekében bambuszrostot és útifűmaghéjport is adtunk a keverékhez. A hozzáadott görögszéna magkivonat és az oregánó pedig fűszeres ízilágot kölcsönöz a kész tortillának vagy pitának.
Az elkészítéshez a lisztkeveréken kívül csak egy kis élesztőre, olajra és langyos vízre van szükséged. Egy alapos összedolgozás, pihentetés, és már sütheted is! A tölteléket, feltétet készíts kedvedre, ha pedig egy kis extra ízre vágysz, turbózd fel valamelyik Zero Sauce-szal!
*Gluténmentes az Európai Unió szabályozásának megfelelően.
A fogyasztásra kész termék abban az esetben felel meg az állításoknak (gluténmentes, vegán, fehérjeforrás, élelmirostban gazdag), amennyiben a töltelék is megfelel.
Egy pita/2 tortilla tápanyag tartalma**:
**A felhasználási javaslatnak megfelelően elkészítve.
A Tortilla Baking Mix az összes többi BioTechUSA termékhez hasonlóan biztonságos, gondosan válogatott összetevőket tartalmaz.
A tészta elkészítése: Mérj ki 75 g lisztkeveréket egy keverőtálba, majd adj hozzá 3 g porélesztőt, jól keverd el. Végül adj hozzá 62 g langyos vizet és 7 g olajat, alaposan gyúrd össze. Hagyd a tésztát meleg helyen (~27-30 C°) lefedve 30 percig kelni, majd lisztezett felületen gyúrd át újra.
Egy darab pita elkészítése: Nyújtsd ki a tésztát 12,5 cm átmérőjűre és 1 cm vastagságúra. 230 fokra előmelegített sütőben süsd a pita egyik oldalát 6-8 percig, a másik oldalát pedig 2-3 percig.
Két lap tortilla elkészítése: Nyújtsd ki a tésztát 24 cm átmérőjűre és 2-3 mm vastagságúra. Süsd a lapokat forró serpenyőben 2-3 percig. Elkészítés után fogyaszd el egy napon belül.
Szorosan lezárva, hűvös, száraz helyen tárold. Felbontás után 6 hónapon belül fogyaszd el.
Rizsliszt, napraforgómagliszt, kukoricakeményítő, bambuszrost, útifűmaghéjpor (Plantago ovata magból), étkezési só, csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), görögszéna (Trigonella foenum-graecum) magkivonat, oregánó.
Tejet, tojást, szóját, földimogyorót, dióféléket, zellert, halat, rákféléket, puhatestűeket és kén-dioxidot tartalmazó élelmiszereket gyártó üzemben készült.
Tápérték adatok | |||
| 100 g porban | 1 pitában/2 tortillában | RI* (1 pitában/2 tortillában) |
Energia | 1341 kJ/319 kcal | 1310 kJ/312 kcal | 16% |
Zsír - amelyből telített zsírsavak | 4,1 g 0,8 g | 10 g 1,5 g | 14% 8% |
Szénhidrát - amelyből cukrok | 45 g <0,5 g | 33 g <0,5 g | 13% 0% |
Rost | 20 g | 15 g | ** |
Fehérje | 15 g | 13 g | 26% |
Só | 2,9 g | 2,2 g | 37% |
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal). **RI érték nincs meghatározva. |
Megosztás ismerőseiddel: