Költs még 0 Ft -ot az ingyenes kiszállításhoz!
BioTechUSA Multigrain Bread Baking Mix 500 g
Gluténmentes sütőkeverék többmagvas kenyérhez hozzáadott rostokkal, napraforgómaggal, tökmaggal.
Címzett :
* Szükséges mezők
vagy Mégsem
Elérhetőség: Ez a termék már nincs készleten
Figyelmeztetés: Utolsó darobok!
Elérhetőség napja
Gluténmentes sütőkeverék többmagvas kenyérhez hozzáadott rostokkal, napraforgómaggal, tökmaggal.
2 190 Ft
Gluténmentes sütőmix - nem csak gluténérzékenyeknek!
Készítsd el otthon saját kenyered a BioTechUSA Multigrain Baking Mix sütőkeverékkel!
Bár a kölesliszt, a zabpehelyliszt és az arany lenmagliszt már önmagukban tartalmaznak élelmi rostot, hogy egy igazán rostokban gazdag kenyeret kapjunk, bambuszrostot és útifűmaghéjat is adtunk a sütőmixhez. Ezen kívül pedig napraforgómag és tökmag is található az összetevők között.
Az elkészítéshez a sütőmixen kívül csak egy kis instant élesztőre és langyos vízre van szükséged. Egy alapos összedolgozás, pihentetés, formázás és már mehet is a sütőbe!
1Gluténmentes az Európai Unió szabályozásának megfelelően.
2Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A fogyasztásra kész termék abban az esetben felel meg az állításoknak (gluténmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, alacsony telített zsírtartalmú, hozzáadott cukrot nem tartalmaz), amennyiben a feltét/töltelék is megfelel.
Egy kenyér (kb. 430 g) tápanyag tartalma3:
3A felhasználási javaslatnak megfelelően elkészítve.
A Multigrain Bread Baking Mix az összes többi BioTechUSA termékhez hasonlóan biztonságos, gondosan válogatott összetevőket tartalmaz.
Felhasználási javaslat 1 kenyér elkészítéséhez: 250 g lisztkeverékhez hozzáadunk 3,5 g instant élesztőt, majd 300 g langyos vízzel alaposan összedolgozzuk, majd a masszát meleg helyen lefedve kelesztjük 40-60 percig. Ezután száraz felületen formázzunk belőle veknit (kb. 17x10 cm) és ejtsünk 3-4 mély bevágást a tészta felületén, vékonyan bekenjük vízzel és sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 190 fokos sütőben készre sütjük. Sütési idő: alsó-felső sütés esetén 190 fok, 70 perc, légkeverés mellett 190 fok 50 perc. A kenyeret szobahőmérsékleten pihentetjük. Miután teljesen kihűlt, felszeleteljük és fogyasztásig szorosan lezárva száraz, hűvös helyen tároljuk.
FIGYELMEZTETÉSEK: A termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. Elégtelen mennyiségű folyadék fogyasztása esetén a termék fulladást okozhat. Sok vízzel fogyassza, hogy a termék biztosan a gyomorba kerüljön. Nem ajánlott nyelési nehézségekkel küzdő egyének részére. Ismert alapbetegség, valamint gyógyszerszedés esetén, továbbá más rost termékkel történő együttes fogyasztása a terméknek nem javasolt!
Szorosan lezárva, hűvös, száraz helyen tárold.
Kölesliszt, bambuszrost 11%, útifűmaghéjpor (Plantago ovata magból) 11%, zabpehelyliszt, hántoltnapraforgómag 5,1%, hántolt tökmag 5,1%, étkezési só, arany lenmagliszt.
Tejet, tojást, szóját, földimogyorót, zellert, puhatestűeket, kén-dioxidot és dióféléket tartalmazó élelmiszereket gyártó üzemben készült.
Tápérték adatok | |||
| 100 g porban | 1 kenyérben | RI* (1 kenyérben) |
Energia | 1441 kJ/344 kcal | 3603 kJ/861 kcal | 43% |
Zsír - amelyből telített zsírsavak | 7,8 g 1,3 g | 19 g 3,3 g | 28% 17% |
Szénhidrát - amelyből cukrok | 46 g 0,7 g | 114 g 1,8 g | 44% 2% |
Rost | 26 g | 64 g | ** |
Fehérje | 10 g | 26 g | 52% |
Só | 2,4 g | 6,0 g | 100% |
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal). **RI érték nincs meghatározva. |
Megosztás ismerőseiddel: