USA medical MAGNESIUM BISGLYCINATE kapszula 60 db Nagyobb

USA medical MAGNESIUM BISGLYCINATE kapszula 60 db

  • Új
  • Küldd el egy barátodnak!

    USA medical MAGNESIUM BISGLYCINATE kapszula 60 db

    USA medical MAGNESIUM BISGLYCINATE kapszula 60 db

    Kiválóan hasznosuló magnézium-glicinát tartalmú kapszulás készítmény, mely kizárólag tiszta és értékes “fully reacted” formában tartalmazza a magnézium-glicinátot, adalékanyagmentesen és hozzáadott szervetlen magnézium, például magnézium-oxid nélkül!

    Címzett :

    * Szükséges mezők

      vagy  Mégsem

Figyelmeztetés: Utolsó darobok!

Kiválóan hasznosuló magnézium-glicinát tartalmú kapszulás készítmény, mely kizárólag tiszta és értékes “fully reacted” formában tartalmazza a magnézium-glicinátot, adalékanyagmentesen és hozzáadott szervetlen magnézium, például magnézium-oxid nélkül!

5 300 Ft

Megosztás ismerőseiddel:

“Fully reacted” magnézium-biszglicinát, a magnézium egyik legjobban hasznosuló formája!

Étrend-kiegészítő kapszulánk fő hatóanyaga az emberi szervezet működéséhez nélkülözhetetlen magnézium, azon belül is az egyik legjobban hasznosuló, szerves kelátos formája, a magnézium-glicinát, mely kiváló felszívódást és emésztőrendszeri tolerálhatóságot kínál. Szerves magnéziumból és glicin aminosavból képződik, így az egyik legideálisabb formaként ismert a magnézium készítmények között. Ez a kombináció könnyen felszívódik, és nincs hashajtó hatása, mint a magnézium egyes formáinak. A napi adag (2 kapszula) 1200 mg tiszta “fully reacted” (“teljesen reagált”) változatban tartalmazza a magnézium-biszglicinátot, teljesen adalékanyagmentesen, így nincs benne térfogatnövelő vagy csomósodásgátló anyag sem!

A „teljesen reagált” azt jelenti, hogy egy magnézium valóban két L-glicin molekulához kötődik. Sok termék egyáltalán NEM tartalmaz magnézium-glicinátot, csupán magnézium-oxidot, különféle arányban L-glicinnel keverve.

Mit kell tudnod a magnézium-biszglicinátról?

A magnézium-glicinátot gyakran nevezik magnézium-biszglicinátnak, ami a molekula felépítéséről kapta a nevét, hiszen két glicin molekula kötődik egy magnézium molekulához. A magnézium-glicinát, és a magnézium-biszglicinát valójában ugyanannak a dolognak az elnevezése.

Ezen kívül gyakran találkozhatsz a magnézium-glicinát kelát, vagy kelátos magnézium-glicinát nevekkel is, amik szimplán annyit jelentenek, hogy a molekulához aminosav (ez esetben glicin) kötődik.

  • A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
  • Részt vesz a normál csontozat fenntartásában, hozzájárul a normál izomműködéshez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

Miért ez a magnézium leginkább hasznosuló formája?

A legtöbb magnézium készítménynek csupán a 4%-a hasznosul a szervezetben. Elvonják a vizet a vékonybélből, és kiürülnek a szervezetből. A magnézium-glicinát felépítésének köszönhetően sokkal kevesebb vizet köt meg, hiszen a két glicin molekula már elfoglalja annak a helynek egy részét, amit a víz be tudna tölteni.

A glicinről

 A glicin valójában egy fehérje alkotó aminosav, a kollagén 35%-át teszi ki. Ezenkívül egyike annak a három aminosavnak, amelyeket a szervezet a kreatin nevű vegyület előállításához használ. Továbbá a magnézium-glicinát kíméli a gyomrot, és az emésztő rendszert. Több magnézium-glicinát felhasználó is azt tapasztalta, hogy ebben a formában akár nagyobb mennyiséget is el tudnak fogyasztani émelygés vagy hasmenés kialakulása nélkül.

Mit kell tudnod a magnéziumról ezen kívül?

A magnézium a negyedik leggyakoribb ásványi anyag a testedben. Több, mint 300 anyagcsere-reakcióban vesz részt, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi egészség szempontjából, beleértve az energiatermelést, az ideg jelátvitelt és az izom összehúzódást (Forrás).

Annak ellenére, hogy ez az ásványi anyag számos olyan teljes ételben megtalálható, mint a zöld leveles zöldségek, hüvelyesek, diófélék és magvak, sok ember nem tudja megfelelően kielégíteni magnézium igényét (Forrás).

A bevitel fokozása érdekében sokan fordulnak étrend-kiegészítőkhöz. Mivel azonban a magnézium többféle változata létezik, érdemes körültekintően választani és figyelembe venni olyan fontos szempontokat, melyekből kiderül, hogy az adott magnézium típus jól tolerálható-e a szervezetünk számára, nem okoz-e hasmenést és olyan formában van-e jelen, ami hatékony felszívódást eredményez, mint a kelátos kötésű magnézium-glicinát.

Milyen ételeket érdemes fogyasztani, amelyek magas magnézium tartalommal rendelkeznek? 

  • leveles zöldségek
  • avokádó
  • étcsokoládé
  • hüvelyesek
  • teljes kiőrlésű gabonák
  • diófélék
  • Magvak

A magnézium-hiány jelei lehetnek:

  • Izomgörcsök
  • Koncentrációs problémák
  • Álmatlanság
  • Gyakori hangulatváltozások
  • Kimerültség – függetlenül az alvás mennyiségétől

Mennyi magnéziumot kellene naponta fogyasztani?

Sajnos erre a kérdésre nincsen egyértelmű válasz, hiszen számos tényező befolyásolja azt, hogy mennyi magnéziumra van valakinek szüksége. Ilyen például a nem, az étkezés és tápanyagbevitel minősége, az egészségügyi problémák megléte, vagy a napi fizikai aktivitás mennyisége. Felnőttek számára ajánlott napi vitamin és ásványi anyag beviteli referencia értékek (NRV) alapján napi 375 mg magnéziumról szükséges gondoskodni.

Összetevők: “Fully reacted” magnézium-biszglicinát, zselatin (kapszulahéj)

Hatóanyagtartalom 2 kapszulában:
Magnézium-biszglicinát 1200 mg, melyből szerves magnézium 120 mg
Ajánlott adagolás:
Napi 1×2 kapszula bevétele javasolt. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott a kapszulát étkezések előtt 20-30 perccel bevenni, vagy az orvos utasításai szerint.
Figyelmeztetések:
Ne használja a terméket, ha allergiás a termék bármelyik összetevőjére. Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha Ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrend-kiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyermekek elől zárva tartandó.