
A salátafogyasztás már-már közhelynek számít a diétázók körében, de mégis azt mondom, hogy a legegyszerűbb, leggyorsabb és jó alapanyagokat, kombinációkat választva a leggyorsabb módja egy-egy étkezésünk elkészítésének! Az alábbi változat tápértékével akár egy főétkezésnek is megfelelhet!
Hozzávalók egy adaghoz:
- 100g tonhalfilé (A Prime Proteinnél kapható fagyaszott tonhal medálokból 2 db)
- Fél érett avokádó
- 100-200g friss, nyersen fogyasztható zöldségkeverék vegyesen (kígyóuborka, fodros kel, kínai kel, kaliforniai paprika, saláta, római saláta, bébi spenót, ruccola, angol zeller, póréhagyma)
- Kókuszolaj a sütéshez
- Himalájai vagy tengeri só, tört színes bors, édeskömény por, citrom
- A kedvenc Walden Farms dresszingünk (Az Ezersziget vagy a Cézár öntet nagyon jól passzol hozzá)
- Extra szűz olíva vagy lenmag olaj
- 10-20g mandula, dió vagy más csonthéjas
- 1 teáskanál szénhidrát mentes parmezán sajt (nagyjából 3g)
Elkészítés:
- A tonhalfilét érdemes előre kiolvasztani (egy éjszaka alatt a hűtőben hagyva vagy 10-20 perc alatt langyos vízbe téve)! A kiolvasztott tonhalat papírtörlővel áttöröljük, egy kevés frissen facsart citromlé, édeskömény por, só, bors keverékével bekenjünk és félretesszük!
- Tapadásmentes serpenyőnket kikenjük annyi kókuszzsírral ami vékony réteggel be tudja vonni és feltesszük közepes lángon melegedni!
- Amíg melegszik, egy szűrőben átmossuk a zöldségeket (ha kész, mosott keveréket vettünk akkor ezt nem szükséges) és levágunk belőle annyit amennyi a nagyjából 200g keverékünkhöz szükséges!
- Ha egy csepp vizet locsolva a serpenyőbe már serceg, akkor mehetnek bele a tonhalak és miután beleraktuk ne nagyon mozgassunk! Hajuk szépen pirulni!
- A zöldségeket igény szerinti méretre vágjuk és egy tálban (akár amiből fogyasztani fogjuk) összekeverjük!
- Ha eltelt 3-5 (a sütő erősségétől függően) perc a tonhal sütése óta, akkor megfordítjuk a szeleteket!
- A mandulát ha egészben van, összetörjük!
- Ha a tonhal másik felénél is eltelt a 3-5 perc és már megváltozott oldalt a színe, akkor a sütőlapot elzárjuk és a halat a salátára szedjük!
- Meglocsoljuk a kedvenc Walden Farms öntetünkkel, egy pici citromlével és egy pár csepp olíva vagy lemag olajjal
- A végén megszórjuk a parmezán sajttal és az aprított mandulával!
- Ezután már csak egy kés és egy villa kell, hogy egy könnyű de mégis magas minőségű, tápanyag dús étkezést tudhassunk magunkévá!
A tápértékek kiszámításához a http://nutritiondata.self.com weboldalt ajánljuk!
* Tej érzékenyek a parmezán sajtot hagyják el! Aki nem szereti a halat, a 100g tonhal helyettesíthető ugyan ennyi csirke vagy pulyka mell filével! Amennyiben olyan étkezésnél fogyasztandó ez a saláta aminél az étrend szénhidrátot kíván meg, puffasztott rizs, zab, köles fogyasztása javasol, maximum a meghatározott szénhidrát értékig! A Walden Farms minden mentes ízesítőket és a fagyasztott tonhalat keresd a www.primeprotein.hu webhsopunkban!
Jó étvágyat kíván a Prime Protein csapata!
Kövessen minket